Menu
Tickets

Te zien van 23 juni 2023 t/m

31 maart 2024

Maastricht 1673 - De Zonnekoning verovert de stad

In 2023 is het 350 jaar geleden dat Maastricht belegerd en veroverd werd door de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV. Een mooi moment om de verborgen verhalen van de Maastrichtse geschiedenis rondom 1673 te vertellen. De tentoonstelling en de bijbehorende publicatie laten zowel de gevestigde als de allernieuwste inzichten zien, in een sleutelmoment in de Europese, Nederlandse en Maastrichtse geschiedenis.

expo_1673_image.jpg

Topstukken

Een nieuw ontdekte gedetailleerde originele kaart van cartograaf John Scott schittert als topstuk in de expositie. Deze toont bijvoorbeeld het kampement van de Zonnekoning en de plek waar d’Artagnan sneuvelde. Daarnaast illustreren, in de tentoonstelling, diverse personages en bijzondere objecten de verschillende perspectieven van deze belegering.

Het is van eminent belang om verslag te doen van gebeurtenissen als deze en ze te blijven onderzoeken, op zoek naar antwoorden, op jacht naar het ontsluieren van wat verborgen bleef of vergeten werd over de belegering van Maastricht door Lodewijk XIV.

Bekijk de video
J_strijckers-1796.jpg
maastricht-1673-boek2.png

Boek Maastricht 1673 – de Zonnekoning verovert de stad

UITVERKOCHT
Ben je geïnteresseerd? Het boek is te koop voor €22,50 in de Museumwinkel van Maastricht Museum. Reserveer het boek via:
klantenservice@maastricht.nl, dan leggen we het voor je klaar.

Online bestellen/UITVERKOCHT

Je kunt het boek ook online kopen via Waanders Uitgeverij. Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht als je kortingscode M1673 gebruikt.

Koop het boek