Menu
Tickets

Lezing: Tsaar Peter De Grote in Maastricht

Verzorgd door HOVO Limburg

dinsdag 4 juli | 11.00 - 13.00 uur | Centre Céramique

Tsaar Peter I komt in 1717 op bezoek in de vestingstad aan de Maas, toen een van de belangrijkste vestingen van Europa. Een lezing over redenen en gevolgen van dat bezoek. Tsaar Peter I wilde zijn Rusland Europees maken en kwam zich hoogstpersoonlijk in het Westen op de hoogte stellen van de vorderingen op het gebied van wetenschap en techniek. Zijn hoofddoel was de versterking van zijn Russische staat en erkenning van die staat door de staten in West-Europa.

President Poetin refereert de laatste tijd vaker aan zijn “voorbeeld als sterke leider” en ongetwijfeld komen er tijdens de lezing enkele raakpunten ter sprake. Zie voor meer HOVO lezingen hier.

IMG_2944.jpg

Over de spreker:
Dr. P.B.M. (Peter) van Nunen

Peter van Nunen (1951) volgde de opleiding tolk-vertaler (Russisch en Engels) te Antwerpen en studeerde Theaterwetenschappen, Slavistiek en Germanistiek te Leipzig. Hij promoveerde in 1982 bij Carlos Tindemans over de Russische theaterregisseur Meyerhold.

Hij was als docent aan diverse opleidingen tolk-vertaler werkzaam; hij is oprichter van het Eerste Russische Centrum voor de Nederlandse Taal en Cultuur te Moskou (1993). Sinds 1995 geeft hij ook leiding aan het MNM-Ruslandcentrum te Maastricht, dat zich richt op culturele uitwisseling tussen Rusland en Nederland.

Ticket: € 8,50
Aanmelden voor deze lezing kan via klantenservice@maastricht.nl of bel 043-3505600.

Centre Céramique | Avenue Céramique 50 | 6221 KV Maastricht