Menu
Tickets

ArcheoHotspot Maastricht: Kom kennismaken met archeologie!

woensdag 8 augustus | 13.30 - 16.00 uur | Maastricht Museum

Ontdek de geheimen van archeologie in de ArcheoHotspot van Maastricht, gelegen op de eerste etage van het Maastricht Museum, nabij de Museumshop en een prachtige maquette die Maastricht toont in het jaar 1748. ArcheoHotspots zijn inspirerende plekken in musea, bibliotheken, archieven en culturele centra, waar iedereen de kans krijgt om kennis te maken met de fascinerende wereld van archeologie. Het beste van alles? Toegang is vrij en gratis voor iedereen!

Kinderen worden jonge archeologen
Kinderen kunnen spelenderwijs kennismaken met archeologie door oude potjes weer aan elkaar te plakken, te puzzelen en door mee te helpen met zeven. We nemen een emmertje grond van de Cannerberg en gooien het boven een zeef leeg om te ontdekken wat erin zit. De vorige keer vonden we zelfs de resten van een Romeins kampvuurtje!

Voor volwassenen die graag de handen uit de mouwen steken
Volwassenen kunnen ook meedoen of, nog beter, meehelpen met het ontrafelen van de Maastrichtse archeologiecollectie aan de hand van wisselende locaties. We openen ieder zakje en bekijken de inhoud samen, waarna we het toevoegen aan onze database. Samen ontsluiten we de rijke geschiedenis van Maastricht.

Tussen Schat en Scherf
Als extraatje kun je langskomen met je eigen archeologische vondsten, Maastrichts keramiek of Japanse prenten (of andere objecten met raakvlakken met onze collecties) voor determinatie. Wij staan klaar om je meer informatie te geven over je ontdekkingen.

Benieuwd naar de wereld van archeologie? Kom op woensdag naar de ArcheoHotspot Maastricht in het Maastricht Museum!

Centre Céramique | Avenue Céramique 50 | 6221 KV Maastricht 

materiaal