Menu
Tickets

ArcheoHotspot Maastricht

Ontdek de geheimen van archeologie in de ArcheoHotspot van Maastricht, gelegen op de eerste etage van Centre Céramique, nabij de Museumshop van Maastricht Museum en de prachtige maquette die Maastricht toont in het jaar 1748. ArcheoHotspots zijn inspirerende plekken in musea, bibliotheken, archieven en culturele centra, waar iedereen de kans krijgt om kennis te maken met de fascinerende wereld van archeologie. Het beste van alles? Iedereen is welkom en toegang tot de ArcheoHotspot is gratis!

ArcheoHotspot

Wat doen we?
Je kunt hier actief deelnemen aan lopende archeologische projecten. Of je nu scherven uit een oude put wilt determineren of een ander onderzoek wilt ondersteunen, er is altijd iets te doen! Hier kun je op een informele en gezellige manier kennismaken met echte archeologische vondsten. Het is niet alleen leerzaam, maar ook superleuk om zo de geschiedenis te ontdekken.

Kinderen kunnen spelenderwijs kennismaken met archeologie door aardewerk scherven bij elkaar te puzzelen en weer aan elkaar te plakken en door mee te helpen met zeven. Volwassenen kunnen ook meedoen of, nog beter, meehelpen met het ontrafelen van de Maastrichtse archeologiecollectie aan de hand van wisselende locaties.

Als extraatje kun je langskomen met je eigen archeologische vondsten, bijvoorbeeld Maastrichts keramiek of Japanse prenten (of andere objecten met raakvlakken met onze collecties) voor determinatie. Wij staan klaar om je meer informatie te geven over je ontdekkingen.

ArcheoHotspot041.jpg
ArcheoHotspot017.jpg

Word vrijwilliger!
Ben je na jouw bezoek aan de ArcheoHotspot helemaal enthousiast geworden en wil je ook vrijwilligerswerk bij ons komen doen? Dat kan! Nieuwe vrijwilligers met veel of weinig archeologische ervaring zijn altijd welkom. Meld je aan door het formulier in te vullen op deze pagina.​​​​​​

En er is meer! Door heel Nederland vind je ArcheoHotspots. Kijk op de landelijke website voor meer informatie.