Menu
Tickets

Eten zoals de keizer in China

Motieven uit het Verre Oosten op Maastrichts porselein
12 augustus 2023 – 12 november 2023 | Couvenmuseum Aken

Voor veel Europeanen was het Verre Oosten niet alleen een gewilde handelspartner, maar ook een plek van verlangen, een verre, geïdealiseerde wereld waarin (zogenaamd) alles beter was dan thuis.

In de prachtige stijlkamers van dit museum zijn topstukken van de Maastrichtse keramiekindustrie te zien met oosterse motieven of decors die zijn gebruikt voor de export naar het Verre Oosten zoals het iconische Boerenbont. De tentoonstelling is opgezet door Sjoerd Aarts (senior collectiebeheerder van Maastricht Museum) en bestaat volledig uit objecten van onze eigen collecties. Laat je verwonderen door prachtig keramiek van meesters zoals Petrus Regout-De Sphinx, Société Céramique en Mosa. Ook zijn er Japanse prenten en unieke elementen van het productieproces te zien, zoals koperplaten en mallen. Deze geven je een dieper inzicht in de creatie van deze meesterwerken.

Lijkt het je interessant om hier meer over te leren? Er zijn een aantal activiteiten georganiseerd in het Couvenmuseum. Klik hier voor meer informatie.

Couvenmuseum