Menu
Tickets

College 4: John Scott een avontuurlijke cartograaf en oplichter

zondag 26 november | 14.00 - 15.00 uur | Maastricht Museum
Museum colleges voor Slimme Natuurhistorische en Archeologische Pienterlingen, kortom S.N.A.P.
Onze S.N.A.P. - colleges zijn speciaal ontworpen voor nieuwsgierige kinderen van 7 t/m 11 jaar die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en natuur. Onze enthousiaste experts zorgen voor interactieve en educatieve sessies. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in voor de S.N.A.P. - colleges! 
John Scott een avontuurlijke cartograaf en oplichter.

De vondst van de bijzondere kaart van de hand van John Scott in de Universiteitsbibliotheek Leiden nodigde uit tot nader onderzoek naar deze fascinerende kaartenmaker. Er is weinig bekend over het cartografische werk van deze Engelsman die het zelfs tot Royal Cartographer van de Engelse koning Karel II bracht. Maar hij blijkt tijdens belangrijke gebeurtenissen in de 17de -eeuwse Engelse en koloniale Amerikaanse geschiedenis meerdere dubbelrollen te hebben gespeeld. Hij maakte een kaart van het beleg van Maastricht in 1673 en markeerde hierop de locaties waar bekende hoofdrolspelers in het beleg overleden of gewond raakten; dat maakt deze kaart uniek!

Prijs
De hele collegereeks: € 20,–
Losse colleges: € 7,50 per college.

Aanmelden
Stuur een mail met je naam naar museum@maastricht.nl of bel naar +31 (0)43 350 54 90. Vermeld in de mail ook even of je aan alle colleges wilt meedoen of dat je een los college wilt volgen.