Menu
Tickets

College 3: Kapitein Willem Norwood en het beleg van Maastricht

Een officier en een gentleman

zondag 5 november | 14.00 - 15.00 uur | Maastricht Museum
Museum colleges voor Slimme Natuurhistorische en Archeologische Pienterlingen, kortom S.N.A.P.
Onze S.N.A.P. - colleges zijn speciaal ontworpen voor nieuwsgierige kinderen van 7 t/m 11 jaar die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en natuur. Onze enthousiaste experts zorgen voor interactieve en educatieve sessies. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in voor de S.N.A.P. - colleges! 
Kapitein Willem Norwood en het beleg van Maastricht

In 1673, tijdens het beleg van Maastricht door de Franse koning Lodewijk XIV, overleed luitenant Willem Norwood. In de strijd in de dagen rond 25 juni vielen waarschijnlijk meer dan tweeduizend soldaten aan Franse zijde uit, gedood of gewond. Willem Norwood verdedigde als officier aan Staatse kant de vesting Maastricht en sneuvelde in dezelfde aanvalsgolf waarin aan Franse zijde d’Artagnan het leven liet, op 24 of 25 juni 1673.

Willem Norwood’s boedelinventaris die is opgemaakt naar aanleiding van zijn overlijden en zijn testament geven ons een inkijkje in zijn levenswandel als Engelse Nederlander in het Staatse leger.

Prijs
De hele collegereeks: € 20,–
Losse colleges: € 7,50 per college.

Aanmelden
Stuur een mail met je naam naar museum@maastricht.nl of bel naar +31 (0)43 350 54 90. Vermeld in de mail ook even of je aan alle colleges wilt meedoen of dat je een los college wilt volgen.