Menu
Tickets

Museumnacht

vrijdag 19 april | 20.00 - 01.00 uur | Maastricht Museum

Bewonder het Maastricht Museum, ontdek de geschiedenis van de stad en laat je verrassen door dans, muziek, toneel en nog veel meer… Dàt is Centre Céramique in een notendop tijdens Museumnacht Maastricht!

Tijdens Museumnacht Maastricht worden de schijnwerpers gezet op het geweldige gebouw, de prachtige collectie en wordt het podium geboden aan een scala aan talent. Ontdek hier een mooi programma voor jong en oud en alles ertussenin. Een plek waar alles en iedereen samenkomt en je mee kan doen. Heb jij je ticket voor de Museumnacht al? 

Programma

Klik voor het hele programma hier.

Frank Steijns & Boudewijn Zwart

Stadsbeiaardier Frank Steijns treedt deze avond op samen met collega beiaardier, organist, componist en pianist Boudewijn Zwart. Samen voorzien zij de stadshal met prachtige muziek op piano en het mobiel carillon. Het carillon is een muziekinstrument van 43 bronzen klokken. 

Tijd: 21:30 - 23:00  Locatie: Stadshal

Let’s Open Up: de Museale Zaal

Ontdek de geschiedenis vanaf de middeleeuwen tot aan de vroegmoderne tijd, van het jaar 500 tot eind 18e eeuw. Deze avond opent Maastricht Museum de nieuwe opstelling in de museale zaal. Hier tonen we prachtige objecten.

Tijd: 20:00 - 01:00  Locatie: 1e verdieping

Het Verdrag van Maastricht in Maastricht Museum

Zou jij de euro invoeren? Of het Europees burgerschap? Tijdens Museumnacht op vrijdag 19 april creëren Studio Europa Maastricht en Maastricht Museum een podium voor het Verdrag van Maastricht. Met dit verdrag werd de EU opgericht en de basis gelegd voor de introductie van de gemeenschappelijke Europese munt. Van 20.00 - 21.30 uur zijn onze experts aanwezig om toelichting te geven.

Tijd: 20:00 – 1.00  Locatie: 1e verdieping